Asociația Ivan Patzaichin - Mila 23

Această pagină este administrată de echipa Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, care funcționează atât în București, cât și în Delta Dunării, colaborând cu peste 40 de specialiști din diverse domenii de activitate, ce au adus contribuții semnificative reflectate ulterior în succesul proiectelor.

Cum a început totul

Asociația Ivan Patzaichin - Mila 23 a luat naștere în anul 2010 la inițiativa multiplului campion european, mondial și olimpic la kaiac-canoe, Ivan Patzaichin, împreună cu arhitectul Teodor Frolu, din dragoste pentru Deltă, tradiție și natură, și din dorința de a ajuta la dezvoltarea locală din regiunea Deltei Dunării și în alte zone din România.

Mila 23

Asociaţia a preluat numele satului natal al lui Ivan, asumându-și misiunea de a întoarce Deltei atenţia și sprijinul de care Patzaichin s-a bucurat în timpul carierei sale.

Cu ce ne ocupăm

Înfiinţată pentru a proteja biodivesitatea culturală şi naturală a zonelor cu ape din România, de a readuce în actualitate tradiţiile românești, de a promova profilul cultural al Deltei Dunării, și de a încuraja un stil de viață sănătos, asociaţia inițiază programe de antreprenoriat social concepute pentru a susține, cu know how şi investiţii, zonele subdezvoltate din Delta Dunării şi din parcurile naturale din ţară, aceste proiecte servind drept modele pentru un antreprenoriat social de succes.

Despre proiecte

Proiectele dezvoltate de Asociația Ivan Patzaichin - Mila 23 au o componentă educativă puternică, promovând și explicând noțiuni moderne, precum ecoturismul, turismul cultural, turismul de aventură, turismul sportiv, turismul responsabil și turismul lent. Aplicate cu creativitate, acestea pot activa avantajele competitive ale României: capitalul natural, autenticitatea, diversitatea peisajelor și biodiversitatea, varietatea formelor de relief și elemente specifice de cultură, cum ar fi tradițiile sau gastronomia tradițională.

Mișcarea Rowmania


Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 a inițiat mișcarea Rowmania, brandul sub care sunt realizate produse de turism, proiecte de antreprenoriat social, campanii de popularizare a vâslitului şi programe de dezvoltare durabilă în zonele naturale protejate. Sub umbrela Rowmania au fost organizate, în țară și în Europa, nenumărate evenimente adresate turiștilor pentru promovarea unei Românii naturale şi dezinvolte, admirată, pe îndelete, din barcă.


Canotca

Mişcarea Rowmania a fost lansată în luna aprilie a anului 2011, odată cu prezentarea unui model de barcă cu un design unic – canotca.

Bicicleta apelor

Aceasta este un hibrid între canoe și lotca pescărească, fiind proiectată pentru a deveni o nouă bicicletă a apelor, ușoară și rapidă, păstrând elementele de cultură meșteșugărească ale locului.