Ediția jubiliară, a cincea, a Festivalului Rowmania Fest, va avea loc la Tulcea, în perioada 28 – 30 august, și este organizată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea și al Primăriei Municipiului Tulcea. Îi așteptăm pe toți iubitorii de turism de calitate să viziteze Tulcea în prag de toamnă, să cerceteze, să îmblânzească și să deguste un oraș care e mai mult decât o poartă pentru Delta Dunării. 


Festivalul se întinde pe un weekend pe care organizatorii și-l doresc magic și dinamic, înțesat de conținut nou și sport pe apă și pe uscat, cu competiții de vâslit pe Dunăre, un triatlon internațional și o cupa europeană de triatlon pentru juniori, cu expoziții, dezbateri și muzică live cu vedete consacrate și tineri în ascensiune. Față de edițiile anterioare, ediția din acest an aduce câteva noutăți notabile :


-  paradă de deschidere, care se va desfășura atât în oraș cât și pe apă

-  prima ediție a etapei internaționale ETU Triathlon Junior European Cup, care se va desfășura în aceeași zi cu cea de a treia ediție a Delta Rowmania Triathlon - etapă în circuitul național de triatlon

-  două zile de dezbateri cu participare internațională, pe două teme de interes pentru Dunăre și pentru Tulcea : 1. Cooperarea pe Dunăre de la Padurea Neagră la Marea Neagră – Black to Black, și 2. Oportunitățile de reintegrare în societate pe care le au deținuții care învață o meserie eco – Case noi, șanse noi prin meserii vechi.


La fel ca în fiecare an, Ivan Patzaichin îi va întâmpina pe oaspeți și va fi amfitrionul celor trei zile.

Tulcea ne-a primit cu brațele deschise acum 5 ani când am pornit în această aventură comună și sunt din ce în ce mai încrezător că ecoturismul este o soluție de prosperitate pentru acest colț de țară. Sper că acest festival va contribui la confirmarea faimei Deltei și a județului Tulcea, locurile mele natale. “ (Ivan Patzaichin, inițiatorul Festivalului și al mișcării Rowmania)

 

Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene în România, cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea, şi beneficiază de sprijinul generos al partenerilor și sponsorilor Asociației: DC Communication, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Raiffeisen Bank, MOL România, Ciuc, Apa Nova București, Solaris, Zdrovit, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea, Direcția Rutieră a Poliției Tulcea, Poliția Municipiului Tulcea, Poliția Locală Tulcea, Direcția Județeană de Sport și Tineret Tulcea, Căpitănia Portului Tulcea, Administrația Portului Tulcea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,DELTA", Transport Public Tulcea, Serviciul Județean de Ambulanță Tulcea, Complex Delta, ICEM Tulcea, Federația Română de Triatlon, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Asociația de Ecoturism din România, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), American Nautics, Egis Nautica, Tour International Danube (TID) și SUP Academy.


www.facebook.com/IvanPatzaichin

www.facebook.com/DeltaRowmaniaTriathlon


PROGRAM RowmaniaFEST 2015, ediția a V-a, 28-30 august, Tulcea

Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle Vineri, 28 august   Deschiderea oficială a celei a V-a ediții a festivalului (Faleză-Ponton)   18:30 – 20:00     Parada de deschidere a RowmaniaFEST 2015 18:30 – 19:30     Parada pe uscat - Preview al celor mai importante momente ale festivalului.  Parada include: spectacol de fanfară, defilarea cailor de rasă ai Clubului Hipic  Real Racing Tulcea, reprezentanți

Rowmania Fest 2014

RowmaniaFest - Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle este anul acesta la a patra ediție. Ne bucurăm să vă invităm la Tulcea, în perioada 29-31 august 2014!Festivalul pune la dispoziția doritorilor un weekend cât o vacanță, pentru că vine cu noutăți (ateliere pentru copii, o aventură de două zile de tip quest prin oraș, demonstrații de SUP – Stand Up Paddling), dar nu renunță la niciuna dintre activitățile deja consacrate: competiții de vâslit pe Dunăre și pe


description