DESCOPERĂ ROWMANIA – Competiții de vâslit în canotci de 10+1 locuri în orașele mari din România

 

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă revine și în 2016 cu noi competiții pe marile râuri din România. Iată unde puteți vâsli anul acesta:

 

- Giurgiu, 25 iunie

- Călărași, 9 iulie

- Alba Iulia, 6 august

- Galați, 15 august

- Arad, 20 august

- Tulcea, 26 augustDescoperă Rowmania este o campania națională de promovare a patrimoniului local și urmărește descoperirea Romaniei naturale, prin promovarea mișcării în aer liber.

Obiectivul campaniei este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca, ca activitate vâslitul, ca main drive – competiția, și ca inspirație – mișcarea Rowmania și inițiatorul acesteia, Ivan Patzaichin.

 

Rolul acestor evenimente este şi acela de a crea coeziune în comunitatea locală, prin punerea în valoare a unui spațiu public de socializare şi prin asigurarea unor activități de agrement și oportunități de activități conexe (jocuri în aer liber, activități culturale (concert, teatru), activităţi gastronomice etc).

 

În acelaşi timp se pot constitui şi ca platforme de dezbatere în jurul unor teme mari: preocuparea pentru un stil de viaţă sustenabil, includerea sportului şi a mişcării în aer liber în panoplia măsurilor de creştere a calităţii vieţii, concepte moderne de turism (turism de bun simţ, turism lent, ecoturism), protecţia mediului, dezvoltare durabilă, activarea potenţialului de dezvoltare locală, legătura dintre proiecte generate local şi creşterea prosperităţii localităţilor respective etc.

 

Nu în ultimul rând, este un proiect inspiraţional (avându-l în centru pe Ivan Patzaichin), al cărui obiectiv este promovarea mişcării în aer liber, în ambarcaţiuni cu vâsle, pentru o mai bună înţelegere şi interpretare a naturii.