Țară, țară - vrem vâslași!

pentru United Rivers of Romania – The Romanian Centenary Regatta


Ivan Patzachin caută șase echipaje care să vâslească în The Great River Race, pe Tamisa, pe 8 septembrie, în FLOTILA ROMÂNIA CENTENAR.

Dacă vei fi în Londra în perioada 7 – 8 septembrie, ai ceva experiență la sporturile nautice, ești suficient de fit să vâslești 22 de mile și vrei să reprezinți culorile României sub comanda Amiralului Ivan Patzaichin, te așteptăm să te înscrii la adresa centenar@rowmania.ro.

Trimite-ne până marți, 4 septembrie, la ora 15:00 (ora UK) numele tău, vârsta, contactele tale (e-mail sau telefon) și descrie-ne în câteva cuvinte ce fel de experiență de vâslit ai. Evident, se pot înscrie și fete și băieți. Scrie-ne dacă preferi să vâslești la rame (rowing) sau la pagaie (paddling).

Dacă vei primi mesajul că ești preselectat, va urma o sesiune de selecție, antrenament și familiarizare cu bărcile în cursul zilei de vineri, 7 sept., între 10:00 – 16:00, la Richmond – Riverside Below Ham House. Mesajele privind preselecția vor fi trimise în seara zilei de 4 septembrie.

În Flotilă sunt două categorii de bărci, construite din lemn, după metode tradiționale din Delta Dunării, realizate special pentru această ocazie: lotci (vâslit cu rame  – canotaj academic / rowing) și canotci (o ambarcațiune care este o combinație între lotcă și canoe, în care se vâslește cu pagaia – la fel ca la canoe / paddling).

Căutăm 30 de vâslași, deci dacă ai prieteni cu care vâslești și care te pot însoți în echipaj, anunță-i și pe ei. The more, the merrier.

Cele șase ambarcațiuni ale Flotilei Centenar reprezintă, simbolic, regiunile istorice care au revenit „acasă”, pe rând, în Anul Marii Uniri, respectiv: Basarabia, Bucovina, Dobrogea, Transilvania, Moldova, Țara Românească.

Detalii despre cursă: http://www.greatriverrace.co.uk/about_course_reverse.php

Detalii despre Flotila România Centenar: https://rowmania.ro/centenar/

Proiectul United Rivers of Romania – The Romanian Centenary Regatta este un program de promovare a României pe apele din mari orașe ale Europei în 2018 – 2019. Este o inițiativă a Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, realizată în parteneriat cu Institutul Cultural Român – ICR-Londra și Primăria București, cu sprijinul Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Romane TAROM.