Cine suntem

Această pagină este administrată de echipa Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, care a luat naștere în anul 2010 la inițiativa multiplului campion european, mondial și olimpic la kaiac-canoe, Ivan Patzaichin, împreună cu arhitectul Teodor Frolu, din dragoste pentru Deltă, tradiție și natură, și din dorința de a ajuta la dezvoltarea locală din regiunea Deltei Dunării și din alte zone din România.

Mișcarea Rowmania

Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 a inițiat mișcarea Rowmania, brandul sub care sunt realizate produse de turism, proiecte de antreprenoriat social, campanii de popularizare a vâslitului şi programe de dezvoltare durabilă în zonele naturale protejate. Sub umbrela Rowmania au fost organizate, în țară și în Europa, nenumărate evenimente adresate turiștilor, pentru promovarea unei Românii naturale şi dezinvolte, admirată, pe îndelete, din barcă.

Rowmania FEST

Evenimentul-fanion al mișcării Rowmania este Rowmania FEST – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle, organizat în fiecare început de toamnă, la Tulcea. Orașul găzduiește, din 2011, acest eveniment major, cu frecvență anuală, care contribuie la promovarea potențialului turistic și a atracțiilor naturale și culturale ale zonei.

În 7 ediții de Rowmania FEST, ne-am bucurat de peste:

30

competiții sportive

3.000

concurenți

7

dezbateri

50

formații

100.000

participanți

În 2018, continuăm cu momentele tradiționale:

Descoperă Rowmania

O campanie națională care urmărește reconectarea oamenilor la natură, valorificarea patrimoniului hidrografic românesc, promovarea ecoturismului și a mișcării în aer liber prin sportul cu vâsle, dar și o mai bună înțelegere și interpretare a naturii.

Competiția pescărească Ivan Patzaichin

Desfășurată pe Dunăre, pe un traseu în amonte și în aval, competiția aliniază la start între 15 și 20 de echipaje de pescari ambițioși din localitățile Deltei, care se întrec, într-o cursă încinsă, pentru primul loc.

Competițiile sportive de triatlon (25-26 august)

Triatlonul, format din trei etape de competiție sportivă (înot, ciclism și alergare), este un sport complex, care provoacă permanent la eforturi fizice şi mentale însemnate, dar care se află în mare ascensiune în ultimii ani, inclusiv în rândul amatorilor și copiilor. La Tulcea, triatlonul aduce trei competiții: campionatul național (Delta Rowmania Triathlon), proba MiniTRI și campionatul european de juniori (ETU).

Întâmpinarea sportivilor TID

Maratonul TID (Tour International Danubien), cu o tradiție de peste 60 de ani, momentul culminant al Festivalului, reprezentând un traseu de cca 2500 de km, parcurs între lunile iunie – septembrie de către aproximativ 100 de pasionați de canoe și bărci cu vâsle. Traseul pornește din Munții Pădurea Neagră, din Germania, și ajunge până la vărsarea brațului Sfântu Gheorghe în Marea Neagră.

Natură, cultură și artă

Rowmania FEST găzduiește dezbateri și conferințe pe teme de dezvoltare locală, momente muzicale tradiționale, spectacole de fanfară, proiecții de film, expoziții de fotografie pe teme apropiate Deltei și Târgul Artizan Eco Delta, deschis pe Faleză, oferind publicului șansa de a arunca o privire asupra tradițiilor vechi și noi din Deltă, de la meșteșuguri și produse de-ale gurii, la proiecte ale ONG-urilor active în județul Tulcea.

Festivalul și-a propus încă de la prima ediție ca, pe lângă activitățile sportive, culturale și de entertainment pe care le aduce publicului larg, să ofere grupurilor specializate un forum de dezbatere fertil pentru dezvoltarea locală a Tulcei și a Deltei.

O temă centrală de discuție a Festivalului este ecoturismul ca oportunitate optimă de dezvoltare locală în județul Tulcea și lansează, în fiecare an, o discuție aplicată pe subiecte tangente acesteia. Viziunea lui Ivan Patzaichin, care se regăsește în toate activitățile incluse în Festival, este că, prin efortul comunității locale și a prietenilor Deltei, aceasta poate deveni cea mai mare destinație de ecoturism din Europa.

Concerte Rock‘n’Row

Rowmania FEST aduce la Tulcea, concerte de muzică rock care zguduie Faleza în fiecare dintre cele trei seri de festival. În edițiile anterioare ne-au cântat (și încântat):

Loredana, Anton, Krypton, RoHCP, Vița de vie, White Mahala, Zdob și Zdub, Holograf, Taxi, Voltaj, Urma, Byron, Grimus, Travka, Robin and The Backstabbers, Blue Nipple Boy, Nightlosers, Four Bones Quartet, Celelalte Cuvinte, Niște Băieți, Mahala Rai Banda, VH2, Direcția 5, SuperChill, The R.O.C.K., Partizan, Sarmalele Reci, Toulouse Lautrec, Bandidos, Roman Iagupov & Radu Captari, Christian Becker & Avenue Band, Foișorul de Folk, Leo Iorga & Pacifica, Taraf de Haidouks, Călin Grigoriu & Friends, Kira Frolu, Radu Pristanda (concert de pian), Discoteca: Stela Enache & Silvia Dumitrescu, Jezebel & Victor Solomon, Pasărea Rock, Zephir, Zona Zero, Victor Solomon & Florin Stoica, Cristi Minculescu & Nuțu Olteanu, InFusion Trio, Kumm, Nina Neagu & Band, Tudor Turcu & Band.

În 2018, vom zgudui din nou Faleza cu muzică Rock’n’Row cu: TBA

Le mulțumim pentru sprijin partenerilor, colaboratorilor și susținătorilor.