Bibliotecă

Biblioteca virtuală a Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23 conține o selecție de produse editoriale, de ficțiune și documentare, dezvoltate, începând cu 2010 și până în prezent, de către membri echipei Rowmania, alături de prieteni, parteneri și colaboratori, cu obiectivul de a sprijini aducerea în actualitate a culturii locale din diferite zone din țară și valorificarea acesteia, pentru prezent, prin creație literară și artistică.

„Pe sub păsări și peste pești” este un volum colectiv de texte literare semnate de copii din Deltă, în 2020, sub coordonarea scriitoarelor Svetlana Cârstean și Ana Maria Sandu. Mai multe informații sunt disponibile aici.

În 2019, cu sprijinul AFCN și al editurii Vellant, am lansat „Dracula” de Bram Stoker, prima traducere a ediției princeps a romanului în limba română. Mai multe informații despre carte și contextul apariției acesteia sunt disponibile aici.

„Comoara din Deltă” este volumul de „relatări ale copiilor din Delta Dunării despre lumea lor”, coordonat în 2018 de scriitorul Cristian Teodorescu. Lucrarea este completată cu proză scurtă semnată de alți autori contemporani. Detalii aici.

Concepută în 2015 ca documentar antropologic, „Ascultîndu-l pe Ivan” îl are ca autor pe regretatul antropolog Vintilă Mihăilescu, care l-a urmat pe Ivan Patzaichin timp de câteva luni în activitățile sale și, cu bine-cunoscutu-i condei, a expus în cuvinte povestea personalității lui Ivan.

Lansat în 2013, volumul „Mila 23″ spune povestea lui Ivan Patzaichin în benzi desenate semnate de Alex Talambă și cu dialoguri scrise de George Drăgan, dorind să-i motiveze pe copii să-şi urmeze cu încăpăţânare visele, așa cum a făcut-o și Ivan în cariera sa.

„La masă cu oamenii Deltei” a apărut în urma unei cercetări a gastronomiei tradiţionale din Deltă, derulată în 2012 de Rowmania, în parteneriat cu Catedra de sociologie SNSPA. Cartea documentează și patrimonializează cunoașterea gastronomică tradițională specifică Deltei Dunării. Poate fi citită aici.