19 noiembrie 2018

 

Lansarea cărții “Comoara din Deltă”  

Astăzi lansăm la Tulcea Comoara din Deltă, volumul care cuprinde poveștile și aspirațiile copiilor din Delta Dunării – o carte scrisă chiar de ei. Realizată sub coordonarea lui Cristian Teodorescu, cartea este mică monografie subiectivă a copiilor care și-au încercat talentul literar și a unor scriitori consacrați care iubesc Delta: Lavinia Braniște, Andrei Crăciun, Florin Iaru, Aurora Liiceanu, Bogdan Răileanu, Cristian Teodorescu. Cei 27 de copii-autori au vârste cuprinse între 10 și 14 ani și sunt din localitățile C.A. Rosetti, Ceatalchioi, Chilia Veche, Jurilovca, Letea, Mahmudia, Mila 23, Murighiol.

Volumul a fost primit cu entuziasm la lansarea de la București, de ieri, 18 noiembrie, la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, unde au participat 11 dintre autorii copii, scriitorii Florin Iaru, Bogdan Răileanu și Cristian Teodorescu, ilustratoarea Maria Mălcică și Dan Pleșa, directorul Editurii Vellant, unde a apărut volumul.

“Sper că această carte va electrocuta cultural Delta. Nu știu câți dintre acești copii vor deveni scriitori, dar sunt sigur că vor fi niște oameni de ispravă” a spus Cristian Teodorescu.

“Echipa mea și cu mine am aruncat năvodul peste Deltă și am prins o adevărată comoară: copii talentați, cu spirit de învingători, care și-au pus sufletul în aceste mici povestioare originale și legende culese de la bunici. A fost o plăcere să-i văd ieri dând autografe la Târgul de Carte!” a spus Ivan Patzaichin, prezent la lansarea de la București și la evenimentul de la Tulcea.

Pornit la drum cu denumirea generică de “Poveștile și aspirațiile Deltei”, proiectul a fost derulat de Asociația Ivan Patzaichin, în parteneriat cu Editura Vellant și Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, și a inclus copii din localitățile C.A. Rosetti, Ceatalchioi, Chilia Veche, Crișan, Dunavățu de Jos, Jurilovca, Letea, Mahmudia, Maliuc, Mila 23, Murighiol, Partizani, Periprava, Plopu, Sarinasuf, Sulina, Tulcea. La întâlnirile de lucru cu Cristian Teodorescu au participat aproape 200 de copii și profesori, și aproape 50 de lucrări au fost trimise de copii pentru a intra în volum.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul: Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, Școala Gimnazială C.A. Rosetti, Școala Gimnazială Ceatalchioi, Școala Gimnazială Chilia Veche, Școala Gimnazială Crișan, Școala Gimnazială Jurilovca, Școala Gimnazială Maliuc, Liceul Tehnologic “Vasile Bacalu” Mahmudia, Școala Gimnazială Mila 23, Școala Gimnazială Murighiol, Biblioteca Orășenească Sulina, Liceul Teoretic “Jean Bart” Sulina.

Proiect al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri media: Agerpres, Cațavencii, Cărturești, Obiectiv Tulcea, Liternet, Radio București FM, Igloo.

www.povestiledeltei.wordpress.com    www.facebook.com/Mila23PovestiDinDelta