Bibaniada – Concurs de pescuit feminin la Mila 23 ⎮ Festival muzical și gastronomic

Iunie e Luna Zeițelor Pescuitului la Biban!

Evenimentul organizat la Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de inovare comunitară de la Mila 23 probează cum pasiunea pentru pescuit nu cunoaște gen. În inima Deltei Dunării, pescărițele locale, alături de altele venite din toată țara, își vor etala abilitățile de pescuit în contextul ediției a IV-a a competiției Bibaniada, singurul concurs feminin de pescuit la biban din România.

Inspirat de tradiția satului Mila 23, unde, după perioada de prohibiție, femeile ies pe baltă să pescuiască biban, concursul include trei manșe: pescuit, festival gastronomic și program artistic.

PROGRAM
22 iunie – Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară

06:00 – Adunarea participantelor la Muzeul Ivan Patzaichin
– Formarea echipelor, instructaj și îmbarcare
06:30 – Plecarea spre canal Ligheanca (locul de pescuit)
07:00 – START concurs de pescuit
11:30 – STOP concurs de pescuit / retur către Mila 23
12:00 – Cântărirea capturilor (Mila 23)
12:30 – 17:00 – Festival gastronomic (demonstrație de gătit saramură de biban și degustare) și târg de produse deltaice / artizanale
13:30 – Program artistic
17:00 – Festivitatea de premiere
17:30 – 21:00 – Petrecere cu DJ

Evenimentul va include și ateliere educative pentru copii, ateliere creative pentru publicul larg și un târg de produse locale.

Detalii suplimentare:

– Formarea echipelor: Echipe de 2 pescărițe, una fiind o localnică din Mila 23
– Numărul maxim de echipe admis: 25
– Taxa de participare: 200 lei (achitată la organizatori în ziua evenimentului sau online)
– Înscrieri: Completați acest formular sau trimiteți un mesaj în eveniment.

Ajunsă la a patra ediție, Bibaniada de fete îmbină pescuitul de agrement cu gastronomia locală, folclorul, tradițiile, muzica tradițională și turismul lent.

Organizatori:
– Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, cu sprijinul femeilor din Mila 23.

Locul de desfășurare:
– Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, proaspăt inaugurat.

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 susține dezvoltarea locală din Delta Dunării și alte regiuni naturale din România, promovând patrimoniul hidrografic, biodiversitatea culturală și naturală și încurajând un stil de viață sănătos prin activități în aer liber.

Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară celebrează succesele lui Ivan Patzaichin și oferă un cadru pentru promovarea culturii și tradițiilor lipovenilor din Mila 23, punând în valoare biodiversitatea fragilă a Deltei Dunării. Muzeul va deveni un pilon esențial în viața comunității, contribuind la evoluția Deltei și bunăstarea locuitorilor ei, oferind un model de instituție bazată pe colaborare comunitară.