Conferința online AUR – Apele Unite ale României, care marchează Ziua Internațională a Dunării – 30 iunie

Seria de conferințe online despre Apele Unite ale României #AUR2020 a debutat pe 30 iunie 2020, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Dunării. Dezbaterea a pornit de la întrebarea cum putem să ne bucurăm de patrimoniul nostru hidrografic, protejându-ne la riscul de inundații dar valorificând potențialul apelor și oferind cetățenilor un acces cât mai facil la luciurile de apă.

La discuția moderată de Mihai Radulescu (TVR) au participat: Ivan Patzaichin, secretarul de stat pentru biodiversitate Iulian Stana, consilierul de stat Borbély László, directorul Apele Romane Ervin Molnar, Camelia Ionescu de la WWF-Romania, Klaus Birthler – fost arhitect șef al municipiului Reghin, Teodor Frolu și Dan Rădulescu, specialist cu peste 20 de ani de experiență în Agenția pentru Protecția Mediului din California, SUA.

Evenimentul face parte din campania 2020 de conștientizare privind importanța apei și de consolidare a unei “Comunități a apei”, realizată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă al Guvernului României. Un râu îngrijit și iubit este AUR!  💦