Descoperă Rowmania – Concurs de vâslit în echipă și Atelier pentru copii – Călărași, 4 iulie 2021

29 iunie 2021

Călărași, Călărași, iar vrem vâslași!

🔵 Revenim la Călărași ca să sărbătorim Ziua Dunării și căutăm (din nou) campioni la vâslit!
Așadar, ne vedem duminică, 4 iulie, începând cu ora 09:30, în zona Debarcader, parcul Central.
🔵 Indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă, ești binevenit în echipajul de 11 campioni pentru concursul de vâslit viteză, în canotci de 10+1 locuri.
🔵 Dacă nu vâslești, vino să susții concurenții, să serbăm împreună Ziua Internațională a Dunării și să te bucuri de o zi petrecută în natură, printre campioni.
🔵 Ia-i și pe cei mici cu tine, să vadă cum se fac bărcile, avem un atelier special pentru ei, de construcție de machete de bărci.

P R O G R A M:

👨‍👧‍🚣🏼 Competiție de vâslit în canotci de 10+1
9:30 – 11:45 Înscrierea participanților | acomodarea cu ambarcaţiunile
11:45 – 12:00 Stabilirea ordinii în concurs | ședința tehnică
12:45 – 14:00 Concursul de canotcă 10+1 (pe serii, semifinale, finala)
14:00 – 14:30 Festivitatea de premiere

👨‍👧‍👦🛠🛶 Atelier pentru copii
10:00 – 14:00 Construcție de machete de canotci.
Înscrierile se fac la fața locului, în dimineața concursului.

❗Accesul este gratuit❗

Câştigătorii de la Călărași vor intra în finala națională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania, pe 4 septembrie, la Tulcea.

Descoperă Rowmania o campanie de promovare a patrimoniului național al cărei obiectiv este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Din 2019, Descoperă Rowmania face parte dintr-un program mai amplu al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, campania Apele Unite ale României, care propune activități de educație non-formală, ecologizare și sport în aer liber. Acestea urmăresc angrenarea comunităților într-un exercițiu de descoperire și protejare a apelor ce le traversează și de valorizare a peisajului urban riveran.

***

Descoperă Rowmania Călărași este un eveniment organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 împreună cu Primăria Municipiului Călărași în cadrul proiectului „Ziua Dunării”. Cu sprijinul: Clubul Sportiv Municipal Călărași, Apele Romane, DC Communication, Enot Paddles, AQUA Carpatica.