Expoziția Patrimoniul lui Ivan Patzaichin

În jurul lui Ivan s-a creat un nou tip de patrimoniu cultural, iar mărturii ale acestei vaste moșteniri, care se extinde de la rădăcinile lui Ivan în Mila 23, micul sat din inima verde-albastră a Deltei Dunării, la perioada de activitate sportivă și la cea de antreprenor social, alături de echipa Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, de parteneri și colaboratori, au fost prezentate cu prilejul expoziției, pregătită în anticiparea lansării muzeului „Ivan Patzaichin”, care se ridică în 2023 la Mila 23.

Expoziția „Patrimoniul lui Ivan Patzaichin” a fost deschisă pe 24 mai 2023 și a putut fi vizitată până pe 6 august, în fiecare zi, de marți până duminică, în sala Tancred Bănățeanu a Muzeului Național al Țăranului Român.

Concepută de Teodor Frolu, partenerul lui Ivan și co-fondator al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, expoziția multimedia revizitează fragmente din parcursul marelui campion olimpic și mondial la canoe, Ivan Patzaichin.

Campionul inspirat de patrimoniul cultural și natural de acasă, din Delta Dunării, Ivan Patzaichin, a inspirat la rândul său un ecosistem întreg de creatori și experți din diferite domenii care, în ultima decadă, au colaborat și creat într-un efort comun de a utiliza arta în comunicarea de mesaje publice esențiale despre mediu, natură și societate.

Simultan cu crearea expoziției, a fost derulat un proces de documentare, clasificare și sistematizare a conținutului de patrimoniu generat în jurul lui Ivan.

Până la început de august 2023, publicul Muzeului Național al Țăranului Român a avut prilejul să surprindă evoluția conținutului expoziției. Conținutul expozițional „work in progress” a fost dezvoltat și completat pe durata expunerii, anticipând deschiderea muzeului „Ivan Patzaichin”.