FOTO: Lansarea la apă a canotcii Apele Unite, Snagov, 2021 #2

🛠️🛶 La #canotcașcoală au meșterit elevi de gimnaziu din satele Piscu, Balotești, Izvorani, Țigănești (Ilfov) și din Țigănești (Rep. Moldova), timp de 3 săptămâni, împreună cu Viorel Gheorghe în grădina Muzeului – Atelier, Scoala de la Piscu.
🔎 Ne-am propus ca prima ediție din 2021 a atelierului de construcție de bărci să fie un experiment de „învățare cu sens”. Astfel, lucrul practic a fost completat cu discuții, pornind de la exemplul bărcii, prin care copiii au explorat utilitatea și sensul unor materii ca: #matematică, #fizică, #geografie, #educațiesocială, precum și #dezvoltaredurabilă, #artă și #design asistat de computer.
💧 Proiectul „Apele Unite ale României” promovează democratizarea accesului la apă și vizează conștientizarea privind importanța apei pentru dezvoltarea comunitară. Proiectul este inițiat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 Rowmania împreună cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României – Secretariatul General al Guvernului. Cu sprijinul Asociatia pentru Promovarea Educatiei Deschise. Mulțumim, Laura Gunesch! Gazda atelierului: Muzeul – Atelier Scoala de la Piscu. Parteneri media: TVR, Radio România, BucurestiFM. 🛶 Viorel Gheorghe – Atelierul Mobil 📷 Oana Radu Turcu
20

fotografii