Ordinul ACoR pentru Apele Unite – ediția 2021
Asociația Comunelor din România și Platforma Apele Unite ale României vă invită să înscrieți comunitatea pe care o reprezentați în cursa pentru acordarea Ordinului ACoR pentru Apele Unite – ediția 2021. Această distincție va premia proiectele, acțiunile sau inițiativele care au următoarele rezultate:
- valorifică potențialul cultural al râurilor care le traversează localitățile
- atrag atenția asupra impactului pe care îl are luciul de apă asupra vieții locuitorilor
- își încurajează locuitorii să-și asume responsabilitatea de a proteja activ această resursă extrem de valoroasă: apa
Acordarea acestui Ordin face parte dintr-o campanie amplă, Apele Unite ale României, derulată de Platforma Apele Unite ale României – un proiect de democratizare a accesului la apă.
Ordinul ACoR pentru Apele Unite își propune să crească gradul de conștientizare și de implicare a cetățenilor cu privire la păstrarea și îmbunătățirea patrimoniului hidrografic românesc, precum și valorificarea sa în construirea de comunități durabile. Campania beneficiază de sprijinul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.
Ordinul AC0R pentru Apele Unite 2021 premiază proiectele sau inițiativele care scot în evidență importanța apei în viața locuitorilor, în creșterea bunăstării acestora sau în consolidarea profilului identitar al localității. Termen limită pentru înscriere: 25 mai 2022.
Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie să fi fost inițiate în 2021 și desfășurate în cursul anului trecut sau aflate încă în curs de execuție la data înscrierii în competiție.
Lucrăm împreună pentru o Europă verde și incluzivă.
Proiect derulat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Fundația Dala, Asociația miniMASS, Asociația Unda Verde, Apele Române, Asociația Comunelor din România ACOR, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Scopul proiectului este să creeze un cadru favorabil pentru democratizarea accesului la apă, să educe tinerii, să încurajeze locuitorii să participe la protejarea apelor, să consolideze o rețea de entități preocupate de prezervarea patrimoniului hidrografic și să stabilească o legătură afectivă între locuitori și ape.