Tulcea: Festivalul barcilor cu vasle Rowmania Fest 2013

Rowmania Fest si Ivan Patzaichin aduc la Tulcea un weekend cat un concediu! Intre 30 august si 1 septembrie, reluam de unde-am lasat toate intamplarile de anul trecut si aducem lucruri noi: primul triatlon desfasurat la Tulcea – Delta Rowmania Triathlon, precum si finala nationala a campaniei „Descopera Rowmania”. Asa ca vom avea competitii de vaslit pe Dunare si pe lacul Ciuperca, in canotci de 2 si de 10+1, competitii de alergare, inot si bicicleta in cadrul triatlonului Deltei, concerte pe Faleza si la Casa Avramide, sosirea participanților TID inainte de etapa finala a maratonului pe Dunare, dezbateri si targuri de proiecte de dezvoltare durabila in Delta, parada de cai de rasa, experiente culinare specifice Deltei, proiectii de filme in Piata Civica si la Casa Avramide si expozitii de fotografie.

„Vom avea cate ceva pentru fiecare in aceste trei zile si sper ca, in acest fel, vom reusi ceea ce ne-am propus atunci cand am initiat festivalul acum trei ani: sa punem Tulcea pe harta locurilor interesante din Romania, unde merita sa vii si sa revii. Dupa cum am promis anul trecut, aducem activitati noi, care se potrivesc cu ecoturismul si turismul de bun simt pe care le promovam in orice imprejurare. Ca urmare, pe langa atractiile festivalului, va invitam sa participati la primul triatlon organizat vreodata la Tulcea, o etapa in circuitul national de triatlon. Dupa cum vedeti, orice-as face, ajung inapoi la competitiile sportive! „ a spus Ivan Patzaichin, initiatorul festivalului.

„Devenit exemplu de bune practici in promovarea turismului ecologic, ROWMANIA FEST se bucura de sprijinul neconditionat al Primariei Municipiului Tulcea si al locuitorilor sai, dornici de a-si prezenta cu mandrie traditiile. Laudam initiativa domnului Ivan Patzaichin de a aduce varietate proiectului ajuns la cea de-a treia editie, reusind astfel sa antreneze cat mai multi oameni in aceasta manifestare, in care sportului i se recunoaste adevarata valoare. Felicitari organizatorilor si mult succes participantilor!” a completat Constantin Hogea, Primarul municipiului Tulcea.

„Ma bucur ca putem contribui la organizarea acestui eveniment prin care celebram sportul de performanta si prin care promovam Tulcea si Delta Dunarii ca destinatii turistice de exceptie. Invit locuitorii judetului sa ni se alature la aceasta sarbatoare, pentru ca toate aceste manifestari, concerte, intreceri sportive, au menirea sa ne apropie de natura si de frumos.” a declarat Horia Teodorescu, presedintele Consiliului Judetean Tulcea.

Noutati la Rowmania Fest 2013

Festivalul este mai bogat decat in anii precedenți. Cele mai notabile noutati sunt includerea in programul zilei de duminica a triatlonului Delta Rowmania, etapa in circuitul national de triatlon, precum si organizarea finalei nationale a campaniei „Descopera Rowmania”, de competitii de viteza pentru canotci de 10+1. Campania „Descopera Rowmania” s-a desfasurat in perioada iulie – august in Calarasi, Giurgiu, Targu-Mures, Galati, Alba Iulia si Arad, iar castigatorii etapelor locale din aceste orase sunt invitati sa se intreaca cu castigatorii etapei din Tulcea, intr-o finala nationala ce va avea loc duminica, 1 septembrie, pe lacul Ciuperca.

Vom extinde, de asemenea, componenta cultural-artistica a festivalului: propunem doua momente speciale din Spectacolul Comunitatilor Locale, dedicate oamenilor din Luncavita si din Mila 23, si traditiilor acestora. Pe toata durata festivalului, la Casa Avramide, poate fi vizionata expozitia de fotografie „DUNAREA – carte deschisa” a Casei  Fotografilor Maghiari – Casa Mai Mano, expozitie itinerata de Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti.

Cele trei seri de concerte Rock n` Row, de pe faleza, completate de concertele de la Casa Avramide, ofera muzica din toate genurile, de la rock si jazz, muzica de taraf sau unplugged, cu trupe si interpreti de exceptie – Sarmalele Reci, Directia 5, The R.O.C.K., Taraf de Haidouks, Nightlosers, Urma, Ada Milea, Calin Grigoriu & Friends. Vom avea proiectii de filme in Piata Civica si avanpremiera, la Casa Avramide, a celui de-al doilea episod al seriei Wild Carpathia, o coproductie a televiziunii internationale Travel Channel, care il are printre protagonisti pe Ivan Patzaichin.

Evenimentul este organizat de Asociata Ivan Patzaichin – Mila 23 si DC Communication, cu sprijinul Primariei Municipiului Tulcea, Consiliului Judetean Tulcea si al Autoritatii Nationale de Turism. (comunicat de presa Rowmania, www.rowmania.ro)