Caravana Descoperă Rowmania pornește la drum de Ziua Dunării

De Ziua Dunării  Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 dă startul seriei de concursuri Descoperă Rowmania, sub umbrela campaniei Apele Unite ale României. Primele opriri ale caravanei sunt la Călărași pe 29 iunie și la Giurgiu pe 30 iunie.

Ajuns la ediția a șaptea în cele două orașe, concursul Descoperă Rowmania, împreună cu inițiatorul său, Ivan Patzaichin, caută din nou campioni la vâslit! Indiferent de vârstă, constituție sportivă și experiență, oricine este binevenit în echipajul de 11 campioni pentru concursul de vâslit viteză, în canotci de 10+1 locuri. Cei care nu vâslesc sunt invitați să-i susțină pe concurenți, să serbeze Ziua Internațională a Dunării împreună cu echipa Asociației și să se bucure de o zi petrecută în natură, printre campioni. Cei mici sunt așteptați să vadă cum se construiește o barcă într-un atelier dedicat lor.

Campania merge apoi mai departe în București – 13 iulie, Alba Iulia – 3 august, Făgăraș – 10 august, Tulcea – 15 august, Ceahlău – 17 august și din nou în Tulcea, pe 31 august când are loc faza națională în cadrul celei de-a noua ediții a Rowmania Fest – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle.

Descoperă Rowmania o campanie de promovare a patrimoniului național al cărei obiectiv este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Descoperă Rowmania este parte din campania națională Apele Unite ale României (A.U.R.), de conștientizare și valorizare a potențialului hidrografic românesc prin activități de educație non-formală, ecologizare și sport în aer liber și prin angrenarea comunităților într-un exercițiu  de prețuire și protejare a apelor ce le traversează.

Mai multe informații despre fiecare eveniment în parte vă rugăm să găsiți pe pagina de Facebook a Asociației, în evenimentele dedicate:

https://www.facebook.com/events/639328239812048/

https://www.facebook.com/events/355907068426893/

Descoperă Rowmania Călărași și Descoperă Rowmania Giurgiu sunt organizate de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, în parteneriat cu Atelierul Mobil, Primăria Municipiului Călărași și Primăria Municipiului Giurgiu prin Centrul Cultural Local ION VINEA din Giurgiu.

Parteneri media: București FM, Radio România Regional și Kiss FM Giurgiu

Evenimente susținute de: Clubul Sportiv Municipal Călărași, Centrul de Agrement Canal Cama,  Apele Romane,  DC Communication, Enot Paddles și AQUA Carpatica

Campania națională Apele Unite ale României este susținută de Kaufland România