Lansarea la apă a canotcii realizate de copii (Piscu, 2021)

19 iulie 2021

Invitație

 

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă

din cadrul Guvernului României – Secretariatul General al Guvernului vă invită la

Lansarea la apă a canotcii realizate de copii

 

Canotca a fost construită în cadrul atelierului educațional

Apele Unite ale României – vâslim pentru comunități durabile

 

Marți, 20 iulie, ora 10:00

La Complexul Sportiv Național Nicolae Navasart

(intrare DN 1 – Ciolpani)

Atelierul Apele Unite ale României – vâslim pentru comunități durabile face parte dintr-un program de educație integrată adresat elevilor de gimnaziu, care își propune să le ofere acestora „învățare cu sens”.

Timp de trei săptămâni, la Muzeul – Atelier Școala de la Piscu (jud. Ilfov), elevi din localitate, din Balotești, Izvorani, Țigănești (Ilfov) și din Țigănești (Rep. Moldova) au construit o canotcă, pe care marți o vor lansa la apă și o vor testa pe lacul Snagov, de la baza sportivă la care Ivan Patzaichin s-a antrenat în timpul carierei și unde și-a coordonat sportivii, ca antrenor.

Prin realizarea ambarcațiunii din lemn, copiii au experimentat aplicarea practică a cunoștințelor dobândite la școală, înțelegând astfel mai bine utilitatea acesteia. La atelierul condus de marangozul Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, Viorel Gheorghe, au participat profesori de matematică, fizică, geografie, educație socială, precum și specialiști în dezvoltare durabilă, artă și design asistat de computer.

Atelierul a fost documentat video, pentru realizarea unor materiale didactice cu rol de resurse educaționale deschise.

Campania de conștientizare privind importanța apei pentru dezvoltarea comunitară, de democratizare a accesului la apă și de revitalizare a relației cetățenilor cu apele, este inițiată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 împreună cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României – Secretariatul General al Guvernului.