RowmaniaFEST – ediția 2014

28 august 2014

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 lansează cea de a IV-a ediție a Festivalului RowmaniaFEST, vineri pe 29 august 2014, pe faleza Dunării, de la ora 20.00.

La eveniment vor participa: Ivan Patzaichin – inițiatorul și sufletul festivalului, Constantin Hogea – primarul Municipiului Tulcea, Horia Teodorescu – președintele Consiliului Județean Tulcea (CJT), Lucian Simion – prefectul județului Tulcea, Edward Bratfanof – guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) şi Angela Filote – șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Vor participa, la festivitățile de lansare a festivalului – parada de «canotci» pe Dunăre – și campionii olimpici (la kaiac – canoe) Vasile Dîba și Toma Simionov, colegi de generație cu Ivan Patzaichin, precum și cei doi canoişti care au fost medaliați, cu aur la 1.000 m si argint la 500 m, la recentele Campionate Mondiale, de la Moscova: Liviu Dumitrescu și Victor Mihalachi. Participa și campionul european la juniori, tulceanul Leonid Carp.

Lansarea oficială va fi precedată, la ora 19:00, de două momente speciale, pe Faleza Dunării: concertul de jazz “Intermezzo – Jazz Duo” (Harcsa Veronika și Gyémánt Bálint) și defilarea cailor Clubului Hipic “Real Racing”, din Tulcea.

Evenimentul este organizat de către Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, sub patronajul Guvernului României și al Reprezentanței Comisiei Europene în România, cofinanțat fiind de Consiliul Județean Tulcea (CJT) și Primăria Municipiului Tulcea, şi beneficiază de sprijinul generos al partenerilor și sponsorilor Asociației.