RowmaniaFEST #10

De 10 ani vâslim pentru Apele Unite ale României, pentru promovarea potențialului hidrografic al României în general și al Deltei în special.

Apele sunt când liniștite, când mai tulburi, dar hotărârea noastră și a partenerilor noștri este întotdeauna aceeași. Căutăm soluții de protejare și valorificare mai înțeleaptă a cursurilor de apă, care să nu reducă perspectivele economice ale comunităților. Atragem atenția asupra potențialului pe care apele îl joacă în viața comunității și asupra rolului fiecăruia dintre noi în păstrarea apelor curate, sănătoase și frumoase. Reconectăm oamenii la natură prin sport, educație, divertisment, mișcare, lucru în echipă și implicarea în viața comunității.

Cea de-a zecea ediție a festivalului RowmaniaFEST vorbește mai ales despre responsabilizarea cetățenilor, despre educație pentru reducerea risipei, despre înțelegerea efectelor pe care le au activitățile noastre asupra apelor. Propunem un exercițiu de descoperire și prețuire a mediului prin experiența nemijlocită a contactului direct cu natura din Tulcea și Delta Dunării: activități în natură, pe apă sau în jurul acesteia.

Ediția a 10-a a Festivalului aduce:

🌱💦 Acțiune de ecologizare în zona promenadei Zaghen
🚣🏼‍♀️🚣🏼‍♀️ Competiții de vâslit pe Lac Ciuperca
🛠🛶 Ateliere de educație alternativă pentru copii: construcție de machete de bărci, reciclare creativă, fotografie (Lac Ciuperca)
🎸🎼 Concerte (Gara Tulcea)
🍿🎥 Proiecție de film în Piața Civică
💬🎤 Discuții despre sănătatea apelor din România (Hotel Esplanada)
🧭👬Călăuzele Deltei – program educațional pentru copii (lac Ciuperca)
🖼🚣🏼‍♀️Expoziție de machete și fotografie – Navigația pe Dunăre (Casa Avramide)
🏄🏽‍♀️🚣🏻‍♂️Caravana Apele Unite – tură de vâslit în Delta Dunării

Accesul la RowmaniaFEST este gratuit.

Festivalul este organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, împreună cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și Primaria Municipiului Tulcea.

RowmaniaFEST beneficiază de sprijinul generos al sponsorilor Asociației: Kaufland România, BCR, AQUA Carpatica, Domeniile Samburesti, Bosch Romania, Green Village Resort, Green Dolphin Camping, TUI TravelCenter, Decathlon și al partenerilor Asociației: ARBDD – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, DC Communication, Institutul Maghiar din București, Transilvania Film, Sucursala Regională de Căi Ferate Constanța, Cercetașii României – Lotus Tulcea, Statul Major al Forțelor Navale, Apele Române, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, ICEM Tulcea, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Tulcea, Poliția Municipiului Tulcea, Politia Locala Tulcea, Căpitania Portului Tulcea, ISU Tulcea, Ambulanța Tulcea.

Parteneri media: Radio România, București FM, Radio Constanța, Agerpres, Munteanu, Zeppelin, Igloo, Decât o Revistă

Organizatori:

 

Parteneri:

 

 

Cu sprijinul:

 

Parteneri media: