S-a constituit grupul de lucru pentru revitalizarea Dâmboviței

4 mai 2022

 Marți, 3 mai 2022, la sediul Primăriei Municipiului București, s-a constituit un grup de lucru care va coordona realizarea unui proiect coerent de revitalizare a râului Dâmbovița, care să întrunească sprijinul tuturor părților interesate.

Întâlnirea de constituire a Grupului a fost organizată de Instituția Prefectului București, Ordinul Arhitecților din România – Filiala București, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, în colaborare cu Primăria Municipiului București. Au participat prefectul județului Ilfov – Simona Neculae,  subprefectul Capitalei – Richard Budai, Directorul Executiv al Direcției Urbanism din cadrul PMB – Matei Damian, președintele OAR București – Emil Ivănescu și reprezentanți ai Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, ai Primăriei Sector 5, Primăriei Sector 6, Metrorex, Apa Nova.

Amenajarea Dâmboviței este un obiectiv îndelung așteptat de bucureșteni, care poate redefini felul în care râul să reprezinte un conector în oraș, un element identitar al Bucureștiului, o axă de dezvoltare și un generator de noi proiecte și spații publice.

Grupul de lucru își propune să ajute la construirea unei viziuni pentru revitalizarea râului și a unei strategii integrate, prin care viziunea să fie implementată cu succes. Conștienți de amploarea și complexitatea demersului, inițiatorii propun implicarea entităților cu atribuții în acest domeniu, a celor ce sunt poziționate în apropierea apei și a altora interesate, precum și stabilirea unui dialog constant între acestea, completat cu consultări ale publicului.

Experiența OAR în asistarea autorităților publice locale prin organizarea de concursuri de idei sau de soluții dovedește faptul că în demararea de mari proiecte de urbanism, aceasta este garanția calității rezultatului.

În Grupul de lucru vor fi invitați să participe reprezentați ai:

  • unităților administrativ teritoriale de pe teritoriul Capitalei și din județul Ilfov prin care trece Dâmbovița;
  • serviciilor de utilități (de ex. Apele Române, Metrorex, ApaNova, servicii de transport etc)
  • specialiștilor (arhitecți, urbaniști);
  • inițiatorilor de proiecte în proximitatea apei;
  • entități amplasate în apropierea Dâmboviței.

Detalii suplimentare:

Teodor Frolu   office@rowmania.ro și Emil Ivănescu   emil.ivanescu@oar-bucuresti.ro