Bibaniada – Concurs de pescuit feminin ⎮ Festival muzical și gastronomic – la Mila 23

Dacă e iunie, e luna zeițelor 👸 pescuitului la biban 🎣 !

Pentru cei care cred că pescuitul este doar pentru bărbați, ei bine… vă așteptăm la Mila 23 pentru a vă convinge personal că nu este deloc așa.

În inima Deltei există pescărițe care știu să folosească lanseta 🪄, iar daca asta o să vă pară oarecum natural într-un context tradițional lacustru, atunci mai trebuie să știți că lor li se vor alătura și alte pescărițe, din toată țara, cu care vor face echipă.

Bibaniada este primul concurs feminin de pescuit la biban 🐟 în echipă, din România. Concursul este inspirat de tradiția din satul Mila 23, când, după perioada de prohibiție, femeile din sat ies pe baltă să pescuiască biban.

Noutățile nu se termină aici! În prima manșă avem concurs de pescuit, în manșa a doua festival gastronomic cu saramuri de biban și alte delicatese pescărești și în manșa a treia – program artistic, dar și multe alte surprize (ateliere pentru copii, de ex.).

P R O G R A M 📍 24 iunie – Căminul Cultural – Mila 23

⏰ 06:00 Adunarea participantelor la Cămin Cultural din Mila 23
Formarea echipelor / Instructaj / Îmbarcare
⏰ 06:30 Plecarea spre canal Ligheanca (locul de pescuit)
⏰ 07:00 START concurs de pescuit
⏰ 11:30 STOP concurs de pescuit / retur către Mila 23
⏰ 12:00 cântărirea capturilor (Mila 23)
⏰ 12:30 festival gastronomic (demonstrație de gătit saramură de biban și degustare) și târg de produse deltaice / artizanale
⏰ 13:30 – 17:00 program artistic
⏰ 17:00 Festivitatea de premiere
⏰ 17:30 – 21:00 Party (DJ)

Evenimentul va fi completat de ateliere educative pentru copii, ateliere creative pentru publicul larg și un târg de produse locale.

Alte detalii:

📌 Formarea echipelor: Se vor forma echipe din 2 pescărițe, una fiind o localnică din Mila 23
📌 Numărul maxim de echipe admis: 25
📌 Taxa de participare: 150 lei (va fi achitată la organizatori, în ziua evenimentului / online)
📌 Înscrierile se fac completând acest formular: https://forms.gle/iey372djLuvXZqur7
sau prin mesaj în eveniment.

Consultați acest document pentru opțiuni de cazare, campare, transport și alte detalii utile:

BIBANIADA_informații utile_2023

Bibaniada de fete, la a treia ediție deja, este un eveniment multidisciplinar, care îmbină turismul bazat pe pescuitul de agrement cu gastronomia locală, folclorul, tradițiile, obiceiurile, muzica tradițională și ideea de turism lent.

Organizatori: Asociația Delta Plan Mila 23, cu sprijinul Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23.
Partener: Aqua Carpatica

🍉 Asociația Delta Plan Mila 23 promovează patrimoniul cultural și natural, meșteșugurile și tradițiile minorităților din Delta Dunării și susține implicarea localnicilor în dezvoltarea permanentă a comunității lor.

🍒 Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 sprijină dezvoltarea locală din Delta Dunării și din alte regiuni naturale din România, promovează patrimoniul hidrografic, biodiversitatea culturală şi naturală și încurajează un stil de viață sănătos prin practicarea mișcării în aer liber.