Rowmania FEST

Festivalul internațional bărcilor cu vâsle Tulcei

„Delta noastră, cu forma ei de inimă, colectează de fapt, prin intermediul Dunării, toate apele curgătoare din toate provinciile țării. Fiecare picătură de apă din râurile României ajunge la un moment dat în marea inimă verde a Deltei, înainte de vărsarea în mare.

Rowmania FEST este omagiul nostru pentru Deltă și pentru întreg județul Tulcea, transmis din inimă, pe apă, din Tulcea către concetățenii noștri și către lumea întreagă.”

Ivan Patzaichin
Ivan PatzaichinPreședintele Asociației Ivan Patzaichin - Mila 23

Caravana Apele Unite ale României

În 2020, ar fi trebuit să organizăm cea de-a 10-a ediție a RowmaniaFEST, dar am fost nevoiți să o amânăm pentru anul următor. Totuși, împlinirea unui deceniu de evenimente la Tulcea nu putea trece nemarcată, așa că am decis să o sărbătorim cum știm mai bine – pe apă.

Am organizat la începutul lunii septembrie prima ediție a Caravanei Apele Unite ale României, un tur în canotci și caiace, prin Delta Dunării, din Tulcea până la Sfântu Gheorghe, acolo unde Dunărea întâlnește Marea Neagră.

Caravana a constat în patru zile de vâslit domol până la Sfântu Gheorghe, cu nopți petrecute în cort, în mijlocul naturii, urmate (opțional) de două zile de mini-vacanță activă în localitatea de la malul mării.

Noutăți